recept-logot-vit2

Köttfärssås

Organic ground beef (minced meat) on a wooden cutting board in the kitchen.

Köttfärssås och spaghetti är en klar vardagsfavorit och går att variera med olika sorters färs och kryddningar. Servera gärna med riven parmesanost och färska örter.

Ingredienser:
1 st gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
2 stjälkselleri
2 Smör-& rapsolja
400 gr nötfärs
1 tärning köttbuljong
1 dl vatten
1 burk krossade tomater à 400 g
1 tsk torkad oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
1 dl lätt créme fraiche

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Strimla sellerin.
  2. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  3. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig.
  4. Tillsätt morot, selleri, buljongtärning, vatten, tomater och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 min.
  5. Tillsätt crème fraiche och koka ytterligare 5 min.
  6. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen och servera till köttfärssåsen.

Tips! Vill du ha lite styrka kan du prova att ha i 10 g chile chipotle.

recept-logo-foot4