recept-logo-vit2

Ryggbiff med kappa

recept-header

Ryggbiff kombinerar de bästa egenskaperna hos nötkött då det är både smakrikt och mört. Ryggbiffen från Stora Ekeby Kött kommer med en fettkappa, det är den som ger dig ytterligare en dimension i smakupplevelse. Fettet smälter till en viss del ned, smaksätter köttet än mer.

Det är inte konstigt att just ryggbiffen är en favorit världen över.

Hos oss på Stora Ekeby Kött väljer du själv hur tjocka skivor du vill ha, eller om du vill ha en hel bit. Gäller när du handlar över disk hos oss i Saluhallen Slakteriet i Västerås. Saluhallen Slakteriet

Naturligtvis kan du göra ett tillägg i din beställning. Hör av dig till oss så ordnar vi det.

Ingredienser:
ryggbiff med kappa
smör och olja till stekningen
flingsalt

Gör så här:

  1. Tag fram köttet. Låt det bli rumstempererat.
  2. Planera din uppläggning och tillbehör, sätt upp mis en place.
  3. Tag fram aluminiumfolie.
  4. Ca 15 minuter innan köttet skall tillagas: Gnid in det med ett gott flingsalt. (Varför inte peppar och andra kryddor, frågar du kanske? Läs mer om det i ett alldeles eget inlägg).
  5. Hetta upp din stekpanna.
  6. Lägg i en rejäl klick smör, några matskedar olja.
  7. När fettet stannat av – doftar lite nötigt – lägger du i ryggbiffen.
  8. Lyssna och dofta. Stek den ca 2 minuter per sida. (Det här är individuellt, det beror på hur tjocka skivor du har, vilken temperatur köttet hade när du började, samt sist men inte minst: Hur just DU vill ha ditt kött stekt).
  9. Förbered en varm tallrik, låt köttet vila en stund så hinner köttsaften dras in i köttet och rinner inte ut på tallriken.
  10. Servera.

Tips! Servera din ryggbiff med svart tryffelcreme vid sidan av.

recept-logo-foot4