
Om
Stora Ekeby Säteri
Tradition, historia & kvalitet
Stora Ekeby Säteri drivs idag av oss, familjen Fredrik och Susanne,Marcus och Jacob. Vi arbetar på ett hållbart och miljövänligt sätt som gynnar djur och natur och förhoppningsvis dig som kund.
Vi är den fjärde och femte generationen som driver Stora Ekeby. Fredrik har lång erfarenhet av lantbruk och Susanne är leg. Djursjuksköterska med lång erfarenhet av djuromvårdnad. Tillsammans levererar vi lugnt uppfödda djur med en hög kvalitet på köttet. Bara gräsbetesdjur
Vi började vår bana med att sälja köttlådor men märkte snabbt att det var särskilda styckdetaljer som kunderna efterfrågade. 2012 renoverade vi vår Mangelbod på gården (Gårdens äldsta hus från 1600- talet). Vi öppnade en gårdsbutik och började sälja kött där. Ett år senare fick vi förfrågan om vi ville vara delaktiga i en nyöppnad saluhall i Västerås, Saluhallen Slakteriet. Där har vi har vårt eget Korvmakeri där vi tillverkar goda korvar och packar lådor.
Sedan sommaren 2024 sker all försäljning i Mangelboden, i hjärtat av gården och via beställningar på telefon för uthämtning på Slakterigatan i Västerås eller i Mangelboden.

Stora Ekeby. Fotograf: Pia Nordlander


Mangelboden. Fotograf: Pia Nordlander